SOĽ S MEDVEDÍM CESNAKOM


Sezóna medvedieho cesnaku je už pomaly v plnom prúde a keďže aj ja túto rastlinku veľmi rada zbieram a používam, pripravila som si pre vás jeden rýchly a jednoduchý recept. 

 Soľ s medvedím cesnakom rada používam do rôznych jedál, ako náhradu klasickej soli a pokojne mi vydrží po celý rok, až do ďalšieho zberu. Množstvo soli a medvedieho cesnaku dávam úplne od oka, podľa toho ako veľmi cesnakovú chcem mať soľ. Približne jednu až dve hrste lístkov cesnaku rozmixujem na úplnú kašu spolu s hrubozrnou morskou soľou. Tútu zmes, resp suchšiu kašu rozprestriem na papier na pečenie a nechám sušiť v teplovzdušnej rúre (so zapnutým ventilátorom) približne hodinku a pol na 90°C, všetko však  záleží aj od množstva. Počas pečenia (sušenia) soľ kontrulujeme a prehrabávame, aby pekne preschla. Keďže po vychladnutí mám rada jemnú soľ a nie veľké kryštály a zlepence, soľ ešte raz premixujem. Jemnosť si však viete zvoliť podľa vlastných preferencií.

 


Bonnet.ka

Žiadne komentáre